Zoek naar:

Op het moment dat je voor jezelf begint, kan het lastig zijn om te bepalen waar je wel en niet in wil investeren. Veel ondernemers beginnen pas in een later stadium met het laten opzetten van een website, omdat ze dit hoofdzakelijk als kostenpost beschouwen. Maar, hoe kan je je website zodanig opzetten dat deze zichzelf terugverdient?

Het begint met goede webteksten

Zonder goede teksten zal de website geen klanten opleveren. Wees duidelijk, geef niet te veel informatie prijs, en zorg dat de bezoeker geprikkeld wordt. Zorg voor een goede tekststructuur en wissel deze af met voldoende beeldmateriaal. Zorg dat informatieve pagina’s niet vol staan met call-to-action buttons, maar alleen de informatieve functie dient. Anderszijds, de pagina’s die bedoeld zijn om de klanten te prikkelen om contact met je op te nemen, kun je het beste wel een commercieel tintje geven. Wek vertrouwen met referenties, aantrekkelijke buttons en passende teksten.

Overtuig klanten met kleur

Dit klinkt vrij krom, maar je kunt een klant sturen door bepaalde elementen bepaalde kleuren te geven. Zo spreekt een groene button meer aan dan een blauwe en zal deze dus meer kliks opleveren. Door met kleuren te spelen kun je net wat meer engagement van de klant verwachten dan wanneer je het niet zou doen. Laat je inspireren door het kleurgebruik van partijen zoals Coolblue en verwerk deze op je website. Zorg er verder voor dat je niet te veel tekst op iedere pagina hebt. Het is bewezen dat een bezoeker maximaal 4 regels achter elkaar wil lezen. Lange blokken tekst werken dus minder goed.

Combineer het promoten van je website met Facebook advertenties

Er is al heel veel over geschreven, maar de kracht van Facebook adverteren is nog steeds niet bij iedere ondernemer bekend. Door je website op Facebook te promoten kan je op een relatief betaalbare manieren je potentiële doelgroep naar je website dirigeren. Dit is dus een uitstekend middel om zowel je website onder de aandacht te brengen alsmede klanteninteractie uit te lokken.

Ga geleidelijk te werk

Het kan vrij prijzig zijn om een website op te laten zetten die direct over alle functionaliteiten beschikt die je vooraf nodig denkt te hebben. Beperk het in eerste instantie tot de meest essentiële website onderdelen en bouw dit langzaam uit. Zo krijg je eerst feeling met het webwereldje voordat je je website door laat groeien. Bovendien kun je daardoor redelijk de kosten drukken.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie