Zoek naar:

In Amerika is het al jaren een bekend fenomeen en inmiddels lijkt de trend ook naar Nederland overgewaaid: Black Friday. Maar wat is Black Friday eigenlijk? Volgens Wikipedia is het de dag na Thanksgiving Day: een dag waarop de meeste mensen daar vrij zijn. Black Friday wordt beschouwd als de dag die het begin van het seizoen voor de kerstaankopen markeert. Met als gevolg: heel veel aanbiedingen om mensen naar de (online) winkels te trekken.

Op koopjesjacht

Ook in 2019 rende de Nederlandse consument spontaan naar de winkels (of bezocht een online webshop) om van allerlei aanbiedingen en koopjes te profiteren. Voor de meeste mensen geldt dat ze het heerlijk vinden om op zoek te gaan naar de beste aanbieding. Je waant je even slimmer dan anderen omdat je iets aanschaft voor een veel lagere prijs dan normaal. Of dat overigens ook daadwerkelijk zo is, is niet altijd zeker.

Eenmalige kans

Black Friday speelt ook heel handig in op het schaarste-effect. Als consument ben je vaak bang om een goede deal aan je voorbij te laten gaan. Als je iets wil kopen en er zijn er nog maar weinig van beschikbaar, wil je het vaak nog meer. Zeker als het ook nog eens een afgeprijsd product is. Een deal tijdens Black Friday wordt dan ook vaak gezien als een eenmalige kans.

Cyber Monday

Inmiddels is Cyber Monday ook al een begrip in ons land. Cyber Monday staat geheel in het teken van online shoppen. In Nederland lijkt het zelfs beter aan te slaan dan Black Friday. Vaak wordt er in het weekend nog druk gezocht naar koopjes en van alles overwogen. De meeste online bestellingen worden vervolgens dan pas op maandag daadwerkelijk geplaatst. Eigenlijk best interessant om een webshop te hebben. Iets voor jou? Lees dan verder hoe je als zzp’er een webshop begint en waar je op moet letten.

Maar of we nu bestellen op Black Friday of Cyber Monday, uiteindelijk zal je je aankopen ergens mee moeten betalen. Tegenwoordig betaal je heel gemakkelijk online via iDeal bij de meeste webshops. Met een gezamenlijke rekening van ABN AMRO is het voor jou en je partner ook mogelijk om dit soort online betalingen te doen. Handig, want zo heb je één rekening voor al jullie gezamenlijke uitgaven en hoef je niks meer te verrekenen. En heb je ook meteen inzicht in wat je partner allemaal tijdens Black Friday en Cyber Monday besteld heeft.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie