Zoek naar:

De elektrische auto is allang geen nieuwe uitvinding meer. Vijftien jaar geleden was het nog vrij zeldzaam om een elektrische auto te spotten, maar nu zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Steeds meer mensen ruilen hun benzine- of dieselvoertuig in voor een elektrische variant.

Het zijn niet alleen privébestuurders die voor een elektrische auto kiezen. Ook zzp’ers en andere ondernemers kiezen steeds vaker voor een elektrische bedrijfsauto. Ben je zelf ook van plan om binnenkort een elektrische auto voor de zaak aan te schaffen? Hier zijn vijf redenen waarom dat een goed idee is.

1. Beter voor het milieu

Een groot voordeel van een elektrische auto is dat je minder CO2 uitstoot dan met een benzine- of dieselauto. Beter voor het milieu dus! Daar hoort ook een bepaald imago bij. Waarschijnlijk geef je zelf om het milieu als je een elektrische auto rijdt, maar het kan je bedrijfsimago ook ten goede komen.

Ben je bijvoorbeeld een hovenier, adviseer je mensen over duurzame energie, of verkoop je cappuccino’s met eerlijke koffie? Dan kun je je voorstellen dat een elektrische auto prima bij jouw onderneming past.

2. Lagere energiekosten

Rij je in een elektrische auto, dan ben je minder kwijt aan energiekosten dan brandstofkosten. Meer dan vier cent per kilometer zelfs! Volgens de ANWB kost rijden in een brandstofauto 12,4 cent per kilometer, terwijl je met een elektrische auto gemiddeld 8,2 cent per kilometer kwijt bent.

Over het algemeen geldt wel dat de aanschaf van een elektrische auto hoger is dan een brandstofauto. Gelukkig zijn er goede financieringsmogelijkheden. Veel ondernemers kiezen ervoor om een elektrische auto te leasen. Via ElektrischeAutolease.nl kun je uit alle populaire automerken makkelijk een elektrische auto kiezen die bij je past.

3. Fiscale voordelen

Rij je een elektrische auto van de zaak? Dan kun je profiteren van een belastingvoordeel. Je betaalt namelijk geen 22% bijtelling, zoals bij brandstofauto’s, maar slechts 16% in 2023. Dit scheelt je honderden Euro’s in vergelijking met een soortgelijke brandstofauto.

Bovendien betaal je nog steeds geen wegenbelasting en bpm als eigenaar van een elektrische auto! 

4. Laadgemak

Je hoort misschien vaak van mensen zonder elektrische auto dat het rijbereik niet voldoende is. De meeste nieuwe elektrische auto’s hebben echter een actieradius van minstens 350 kilometer! Rij je minder dan 350 kilometer per dag? Dan profiteer je van laadgemak, want je laadt je auto gewoon aan de thuislader, terwijl je thuis uitrust.

Geen ritjes naar de benzinepomp meer en dus minder tijdsverspilling. En mocht je wel een keer verder op pad gaan, dan laad je je auto op in ongeveer 20 minuten aan een snellader. Genoeg tijd voor een bakje koffie!

5. De rust

Uit eigen ervaring kunnen we concluderen dat rijden in een elektrische auto een rustgevende ervaring is. Het rijdt veel stiller, sneller en comfortabeler dan veel brandstofauto’s. Alsof er geen weerstand is en je over de weg zoemt. 

Rij je regelmatig voor werk en kom je vaak vermoeid thuis? Probeer dan eens een elektrische auto, want het maakt echt een enorm verschil!

Auteur

Schrijf een reactie