Search for:

De mkb winstvrijstelling is in januari 2007 ingevoerd en biedt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf een fiscaal voordeel. Als zzp’er of ondernemer mag je de fiscale winst met 14% (2017) verlagen. Hierdoor betaal je minder inkomstenbelasting.

Urencriterium afgeschaft voor mkb winstvrijstelling

Van 2007 tot 2010 moesten ondernemers voldoen aan het urencriterium om in aanmerking te komen voor de mkb winstvrijstelling. Deze eis is in 2010 afgeschaft en hoef je dus niet te voldoen aan het urencriterium om de mkb winstvrijstelling te mogen toepassen.

Belastingplan kabinet

De afschaffing van de eis dat je aan het urencriterium moet voldoen, komt voort uit het belastingplan van 2010. Met de maatregelen in dit plan stimuleert de overheid om te starten en door te groeien als ondernemer en creëert het kabinet een evenwichtige verdeling van de ondernemersfaciliteiten.

Naast het afschaffen van eerdergenoemde eis, werd de mkb winstvrijstelling in 2010 ook verhoogd van 10,5% naar 12%. Inmiddels is dit 14% (2017). Door deze maatregelen verlaagt het kabinet de marginale belastingdruk op winstinkomen in box 1. Dit bevordert doorgroei van hybride en deeltijdondernemers.

Ondernemers zijn immers zeer belangrijke innovators en vormen de motor van de Nederlandse economie. Nederland telt zo’n 1.000.000 bedrijven die bijdragen aan de werkgelegenheid, innovatie en economische groei.

Auteur

Ik reis de wereld rond, groei mijn eigen zzp business, en help andere zzp’ers hun business te groeien. Afhankelijk van het moment waarop je vraagt wat ik doe, ben ik op een motor aan het touren in Bali, aan het zeilen op de Caribische zee, of aan het bungee jumpen in Nieuw Zeeland. Sinds 2,5 jaar reis ik de wereld rond terwijl ik werk aan mijn zzp business.

Schrijf een reactie