Zoek naar:

Als ZZP’er weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je uren te registreren. Wanneer je jaarlijks gebruik wilt maken van de zelfstandigenaftrek moet je je aan het urencriterium van 1225 uur per jaar houden. Dat wil zeggen dat je deze aantal uren gewerkt moet hebben, wil je in aanmerking komen voor de aftrek voor zelfstandigen. Dit kun je eenvoudig aantonen, zolang je je urenregistratie goed op orde hebt. Daarnaast is het voor jezelf ook fijn wanneer je alle administratie op orde hebt. Voor veel ZZP’ers is het bijhouden van de uren een minder leuke klus, waardoor ze dit vaak links laten liggen. Dat is absoluut niet de bedoeling, lees hier meer over hoe je uren schrijven en registreren weer leuk maakt.

Met een handige software voor urenregistratie

Online vind je diverse handige softwares en programma’s waarmee je je uren eenvoudig en snel kunt registreren. Juist omdat deze taak het minst leuk is van alle taken van je bedrijf zorgen deze programma’s ervoor dat ze zoveel mogelijk uit handen nemen, zodat jij je kunt focussen op werk en alle andere taken die voor jou wel nuttig zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een software op basis van je eigen agenda waarmee je gemakkelijk taken kunt afvinken en op die manier de uren kunt registreren wanneer je aan het werk bent. Of je kiest voor een systeem waarbij de uren worden geteld wanneer jij de timer aanzet. Op die manier wordt uren registreren een stukje gemakkelijker en vooral leuker.

Tip: maak je gebruik van een zzp boekhoudprogramma? Dan heeft deze vaak al een uren registratie functionaliteit. 

Via een applicatie voor urenregistratie

Er zijn daarnaast diverse programma’s en bedrijven die naast hun online software applicaties aanbieden voor op je smartphone of je tablet. Hiermee kun je snel bonnetjes scannen en je uren bijhouden. Het grote voordeel hiervan is dat je vrijwel altijd je smartphone bij je hebt en dus geen nieuw toestel bij je hoeft te dragen. Daarnaast kun je zelf ook je bonnetjes, facturen en geregistreerde uren inkijken op een snelle en gemakkelijke manier. Het is de ideale manier voor de ZZP’er die veel onderweg is en op zoek is naar een eenvoudige en leuke manier van automatische urenregistratie. Lekker focussen op wat je moet doen die dag en niet continu bezig zijn met het registreren van je uren. Zo hoort werken toch te zijn?

Voordelen van urenregistratie

Het grootste voordeel van automatische urenregistratie zoals hierboven beschreven is dat je zelf een stuk minder tijd kwijt bent aan de administratie. De tijd die jij besteedt aan het doen van je urenregistratie en andere taken op het gebied van administratie krijg je natuurlijk niet uitbetaald. Het is daarom zonde om hier uitgebreid mee bezig te zijn als ZZP’er. Met automatische urenregistratie in de vorm van een handig programma ben je uiteindelijk dus minder tijd en zo ook geld kwijt. Ook is het prettig voor jezelf om te weten hoe lang je met bepaalde opdrachten en taken bezig bent. Zo krijg je meer inzicht in je werk en wat het oplevert. Tot slot is het natuurlijk van groot belang wanneer je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de zelfstandigenaftrek voor ZZP’ers. Wanneer de Belastingdienst je uren in wil zien na de jaarlijkse opgave of je aan het urencriterium voldoet, moet je dit overzicht kunnen aantonen.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie