Zoek naar:

Als zzp’er ben je flexibel, lekker druk en kom je in drukke tijden meestal wat handen tekort. Maar een assistent aannemen is prijzig, het zijn immers indirecte kosten die je niet kan factureren aan de klant. Behalve wanneer die assistent een digitale assistent is. Ofwel een slimme speaker, die jou helpt met je dagelijkse werkzaamheden.

De digitale butler

Leuk en aardig, maar hoe kan een speaker jou ondersteunen met je bedrijfsactiviteiten? Het zal de meeste zzp’ers verbazen hoe geavanceerd slimme speakers tegenwoordig zijn. Een slimme speaker is een device die je in je kantoor of op je werkplek thuis kan aansluiten en die meerdere zaken voor je kan regelen. Simpelweg door ertegen te praten. Dat is niet alleen leuk, maar het bespaart je belangrijke tijd. Hieronder een aantal taken die een slimme speaker voor je kan overnemen.

Stuur hem weg voor een boodschap
Niet letterlijk, maar wanneer je erachter komt dat bijvoorbeeld je paperclips op zijn, of dat er printpapier bijbesteld moet worden, dan kan de slimme speaker je hulp bieden. Die kan bijvoorbeeld recente bestellingen opnieuw doen in webshops, zodat jij het meteen van je lijstje kan strepen en door kan met ondernemen.

Informatie opzoeken
De slimme luidspreker staat in verbinding met je wifi netwerk en daarmee heeft het systeem toegang tot internet. Zo kan de speaker zaken voor je opzoeken. Heb je snel informatie nodig over het weer, files of vluchten, vraag het je slimme speaker die direct standby staat als je in de buurt bent en die in seconden de informatie voor je opzoekt en de antwoorden naar je terug spreekt. In de toekomst zul je de speaker ook vragen kunnen stellen over ingewikkeldere vragen zoals hoe het zit met btw op sommige producten, of wat het actuele zzp nieuws is in jouw branche.

Andere apparaten bedienen
De systemen van Apple, Sonos, Amazon en Google kun je koppelen met diverse andere apparaten, zodat de slimme speaker deze voor je kan bedienen. Denk aan een alarmsysteem, je smartphone, een tv en zelfs verlichting of gordijnen. Zo kun jij via je speaker snel handelingen verrichten en door met je werk.

Beschikbaarheid in Nederland

Op dit moment is de slimme speaker razend populair in landen als Engeland, de VS en Duistland. Hierdoor zijn deze gadgets al wel in de Engelse en Duitse taal beschikbaar, maar nog niet in het Nederlands. De verwachting is dat de eerste slimme speakers in 2018 compatibel worden gemaakt met de Nederlandse taal. Google is recent al met tests begonnen om haar slimme Google Home speaker in de Nederlandse taal te laten communiceren. De smart speaker is bij uitstek een geschikt apparaat voor zzp’ers, omdat deze makkelijk in gebruik is en sterk is in het snel opzoeken van informatie. Het kan je gemakkelijk enkele minuten tot een uur per dag besparen. Ideaal, want tijd is geld.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie