Zoek naar:

Een verbeterde online zichtbaarheid van je bedrijf kan een positief effect hebben op je omzet. Des te meer potentiële klanten je website immers bezoeken, des te groter is de kans op een sale! SEO (zoekmachine optimalisatie) speelt een belangrijke factor in de vindbaarheid van je website. In dit artikel lees je meer over hetgeen SEO omvat. Houd er rekening mee, dat de toepassing van SEO een strategie is voor de langere termijn. Het zal meerdere weken tot zelfs maanden duren, voordat je website hoog in de zoekresultaten verschijnt. Mocht je op korte termijn beter willen scoren, dan zou je SEA (zoekmachine adverteren) kunnen overwegen. Dit is echter duurder en levert op langere termijn weinig op. 

SEO bestaat uit verschillende componenten 

Wanneer je online zoekt naar de werking van SEO, zal je al snel merken dat dit uit meerdere componenten bestaat. SEO betekent onder meer, dat je de content op je website dient te optimaliseren. Link je op een pagina X al door naar een pagina Y of Z? Zorg er daarbij voor dat er periodiek nieuwe content aan je website wordt toegevoegd, relevant voor het onderwerp hiervan.

Naast content op je website speelt ook de snelheid hiervan een rol, evenals de tijd dat een bezoeker op je website verblijft. Kijk ook naar externe componenten, zoals het aantal websites dat naar de jouwe linkt! Des te meer websites naar je eigen website verwijzen, des te waardevoller deze zou moeten zijn voor een bezoeker.  

Lokale SEO is voor bedrijven interessant 

Reeds las je dat SEO onder meer betekent, dat er nieuwe content aan de website toe moet worden gevoegd. Voor bedrijven is met name lokale SEO bijzonder interessant. Dit betekent onder meer, dat je in content de focus legt op het aanbieden van je dienstverlening in plaatsen rondom de standplaats. Voor een loodgieter in Groningen is het immers niet interessant om gevonden te worden op een zoekterm die betrekking heeft op Amsterdam of Rotterdam. 

Hulp bij het uitwerken van een SEO strategie 

Het moge duidelijk zijn, dat SEO uit een groot aantal componenten bestaat. Schakel een professional op dit gebied in, om je hierbij te laten helpen. Samen werken je een SEO strategie uit, die past bij hetgeen jij wilt bereiken. Wil je op een specifieke zoekterm gevonden worden? Wil je dat je website lokaal beter vindbaar is? 

Kijk ook eens naar een SEO stappenplan, waarvan je online diverse voorbeelden vindt. Het kan een goed startpunt zijn voor de uitwerking van je eigen SEO strategie.  

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie