Zoek naar:

Wat zijn de belangrijkste trends onder zelfstandige adviseurs en projectmanagers werkzaam op het snijvlak van management, organisatie en ICT? En hoe tevreden zijn ze over hun baan en arbeidsvoorwaarden? Deze en meer vragen staan centraal in de 2016 editie van het ‘Consulting Salarisonderzoek voor ZZP’ers’ onderzoek van platform Consultancy.nl en adviesbureau Berenschot.

Doe mee met het Consulting Salarisonderzoek 2016 voor ZZP’ers via deze link!

Nederland telt meer dan 90.000 zelfstandige professionals actief binnen de consultancywereld. Zij vormen een van de grootste groepen van ZZP’ers in ons land en met afstand de grootste ZZP community binnen de zakelijke dienstverlening. Deze professionals zijn actief als onder meer management consultant, veranderadviseur, projectmanager, interim manager of ICT-consultant.

Om meer te weten te komen over hoe het zelfstandige organisatieadviseurs vergaat op de arbeidsmarkt hebben Consultancy.nl en Berenschot de handen ineengeslagen en een onderzoek gelanceerd: Het Consultancy Salarisonderzoek. Dit onderzoek richtte zich eerder enkel en alleen op consultants werkzaam in loondienst, maar is dit jaar voor het eerst ook opengesteld voor zelfstandige adviseurs en projectmanagers en neemt ook hun bevindingen onder de loep. De  survey brengt onder meer in kaart waarom adviseurs kiezen voor het ZZP-bestaan, kijkt naar ontwikkelingen op het gebied van declarabiliteit en uurtarieven, en polst de marktverwachtingen die ZZP’ers hebben voor de komende 12 maanden.

Om het onderzoek tot een succes te maken hebben we de hulp van zelfstandige adviseurs / ZZP’ers hard nodig. Meedoen met de survey kan op deze pagina.

Respondenten ontvangen na afronding van het onderzoek kosteloos een uitgebreide rapportage met daarin de belangrijkste bevindingen. De survey kan anoniem worden ingevuld en de privacy wordt gewaarborgd – de brondata wordt verder enkel gebruikt voor het onderzoek en niet beschikbaar gesteld voor andere doeleinden. Meer weten over het eindrapport? Bekijk dan de vorige editie van het onderzoek op deze pagina.

Initiatiefnemers
Het Consultancy Salarisonderzoek is een initiatief van Consultancy.nl en Berenschot. Consultancy.nl is met circa 1,1 miljoen bezoekers per jaar het platform voor en over de Nederlandse adviesbranche. Berenschot voert al langer dan een decennium onderzoek uit naar arbeidsvoorwaarden in diverse sectoren, waaronder de ICT (i.s.m. Automatiseringsgids), bouw (i.s.m. Cobouw), vastgoed (i.s.m. Vastgoedmarkt) en marketing (i.s.m. MarketingTribune).

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie