Zoek naar:

Als je een succesvolle blog hebt, levert dat geld op. Maar om je blog succesvol te laten worden zijn er een hoop zaken die je op orde moet hebben. Het schrijven van een blog levert je niet direct geld op, maar wel bezoekersaantallen die stijgen des te meer blogs je hebt geschreven. En dan kom je op het punt dat je geld kunt gaan vragen voor het schrijven een blog.

Waarom je moet bloggen als ondernemer

De belangrijkste reden waarom zzp’ers een blog maken is het verkrijgen van een hogere plaats in Google. Daarnaast laat je door te bloggen zien dat je een specialist bent in jouw vakgebied. Het is daarom belangrijk om te schrijven over zaken waarvan je echt verstand hebt. Daarmee win je het vertrouwen van je potentiële opdrachtgever, bovendien is een blog schrijven dan ook een stuk makkelijker.

Door te schrijven over zaken waarvan je verstand hebt, wil niet meteen zeggen dat je moeilijke termen in je artikel moet gebruiken. Het artikel moet namelijk ook leesbaar en begrijpelijk zijn voor degene die er geen verstand van hebben. Schrijf vanuit jouw eigen ervaring, je bent daarmee uniek en bouwt een netwerk en autoriteit op.

Wanneer je een triggerend artikel schrijft, zorg je er ook voor dat anderen linken naar jouw artikel. Je krijgt daarmee gratis traffic, en des te meer websites er naar jouw artikel linken, des te hoger komt jouw artikel en website hoger in Google. Nuttige artikelen zijn bijvoorbeeld checklists of how-to blogs.

Bloggen zou eigenlijk prioriteit nummer 1 moeten zijn van iedere ondernemer. Content creatie levert anno 2019 enorm veel engagement op. Je zou het schrijven van een blog uit kunnen besteden, maar je kunt natuurlijk ook met behulp van een content kalender blogs inplannen voor een langere periode. 

Hoe kun je dan geld verdienen met je blog?

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen met je blog. Als je een succesvolle blog hebt met tienduizenden bezoekers per maand, dan wordt je al snel gevraagd door persbureaus en bedrijven zelf. Maar tot die tijd zal je je geld op een andere manier moeten verdienen. Een aantal voorbeelden

Affiliate marketing

Een van de populairste manieren om geld te verdienen met je blog is affiliate marketing. Veelal wordt dit gebruikt door linkjes te plaatsen in blogs. Als iemand daar dan op klikt en iets besteld via de link, krijgt de blogger daar een zogeheten commissie over. Afhankelijk van het bestelde bedrag is dit meestal niet heel veel, maar het is beter als niets. Een andere manier om affiliate marketing in te zetten is het verkopen van producten via je je blog. Als iemand een artikel wil kopen, wordt hij of zij doorgestuurd naar de betreffende website, waar de bestelling afgerond kan worden. Ook over dit bestelde bedrag krijgt de blogger een bepaald percentage.

Google Adsense

Ook een populaire en veelgebruikte manier om geld te verdienen met je blog is Google Adsense. Als eerste moet je jezelf aanmelden bij Google Adsense, daarna kun je op je blog een plugin installeren waarmee je eenvoudig advertentieblokken kunt plaatsen. 

Online cursussen

Een opkomende manier om geld te verdienen met je blog is het maken van online cursussen. Dit proces kun je zelfs voor een groot deel automatiseren. Je hoeft je dan alleen nog maar bezig te houden met de promotie daarvan. 

Abonnementen

Schrijf je vaak waardevolle artikelen? Dan is het wellicht een idee om artikelen te schrijven die ECHT waardevol zijn en alleen zichtbaar zijn voor betalende lezers, net zoals de meeste grote kranten zoals de Telegraaf

Hoe begin je met bloggen?

Een blog beginnen is anno 2019 geen rocket science meer. Heb je nog geen website waarop je kunt gaan bloggen? Dan kun je via WordPress.org eenvoudig een domeinnaam registreren, een thema installeren en je kunt beginnen met bloggen. In dit artikel leg ik je uit hoe jij een blog maakt en online hebt in 20 minuten. Als je wel al in het bezit bent van een website, dan kun je natuurlijk meteen starten. Het is wel belangrijk om in het begin meteen in een vast ritme te gaan bloggen, je bouwt dan sneller autoriteit op.

Must reads voor startende bloggers:
Zakelijke rekening vergelijken
Gratis boekhoudprogramma uitproberen
Makkelijk boekhoudprogramma uitkiezen

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie