Zoek naar:

Een van de nadelen aan een eenmanszaak kan zijn, dat je nooit precies weet hoeveel werk er beschikbaar komt in een bepaalde periode. De dag van morgen kan zonder dat je het verwacht twee of drie extra opdrachten opleveren, terwijl het een week later ontzettend rustig is. Door deze fluctuaties in het beschikbare werk is het voor een eenmanszaak vaak lastig om vast personeel in dienst te nemen. Je wilt immers voorkomen, dat een werknemer de hele dag niets hoeft te doen maar wel betaald krijgt voor de uren die in zijn of haar contract staan. Een ‘nul urencontract’ zou de oplossing kunnen zijn, maar hier gaan veel werknemers niet mee akkoord. Zeker oudere werknemers wensen immers enige zekerheid op een vast inkomen. Heb je al eens gedacht aan payrolling voor freelancers?

Flexibiliteit voorop bij payrolling

Wellicht heb je het al eens voorbij horen komen, payrolling. Het wordt aangeboden door payrollbedrijven, waarvan Randstad en Tentoo twee bekende zeer voorbeelden zijn. Het voordeel van payrolling, is dat alles heel flexibel verloopt en jij in geen enkel geval aan contracten of administratieve lasten vast komt te zitten. Bij payrolling voor freelancers huur je de freelancer als het ware in van het payrollbedrijf, zonder dat je een vast aantal uren afspreekt met de freelancer. Je kunt de freelancer daarmee oproepen op het moment dat er veel werk is en de samenwerking stopzetten in een rustigere periode. Wanneer je de freelancer nodig hebt, bepaal je dus helemaal zelf!

Naast de flexibiliteit van payrolling voor freelancers, kom je niet vast te zitten aan de administratieve rompslomp van personeelsleden. Vaak dien je bij werknemers op een loonlijst namelijk ook te zorgen voor de verzekeringen van werknemers, het doen van de belastingaangifte, enzovoorts. Dit is bij payrolling niet het geval, omdat het payrollbedrijf dit voor je doet.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie