Zoek naar:

Papieren kassabonnen en facturen; in een tijd van vergevorderde modernisering zijn ze eigenlijk niet meer van deze tijd. Toch heeft iedereen er nog bijna dagelijks mee te maken, van consument tot ondernemer. Je moet bonnen natuurlijk bewaren voor garantie, maar ook om betaalde BTW terug te kunnen vorderen als ZZP’er. Helaas is de kwaliteit van bonnen vaak beperkt en zijn ze al na een jaar niet meer leesbaar. Maakt dat uit vraag je je af? Voor ondernemers zeker. Je bent namelijk verplicht deze bonnen 7 jaar na aankoop te bewaren in je administratie. Anders kan de Belastingdienst je aangifte omzetbelasting niet controleren. Wat niet controleerbaar is kan je ook niet terugvorderen, dus het niet of onjuist documenteren van je bonnetjes kan je geld kosten! Nu kun je natuurlijk alle bonnen zelf onder de scanner leggen en in een doos of map bewaren, maar er is een betere oplossing.

Bewaar bonnen en facturen online

Een groep Groningse ondernemers heeft hier een oplossing voor bedacht, namelijk Klippa. Klippa helpt je door simpel bonnen en facturen te scannen, bewaren en delen. Alle documenten komen in de cloud te staan, waardoor je er vanaf telefoons, tablets en computers altijd bij kan. Zelfs als je bijvoorbeeld je telefoon bent verloren. Met Klippa raak je dus nooit meer een bonnetje kwijt, heb je geen last van vervaagde bonnen en voldoe je eenvoudig aan de bewaarplicht van de belastingdienst.

In principe is de Klippa App gratis te gebruiken. Als gratis gebruiker kun je bonnen scannen & bewaren, ordenen met mappen & tags, statistieken inzien over je uitgaven en exporteren naar PDF. Voor de meeste consumenten is dit genoeg, maar het handmatig overnemen van informatie als het totaalbedrag, de datum en de winkel van de bon is wat omslachtig. Voor ondernemers die graag wat tijd besparen en ook gelijk wat extra functionaliteiten willen is er Klippa Pro.

Klippa Pro

Voor € 3,99 per maand of € 34,99 per jaar krijg je extra velden in de Klippa App om je ZZP administratie nog eenvoudiger te maken. Zo kun je met Klippa Pro je BTW-uitgaven bijhouden, exporteren naar Excel en CSV en krijg je de scan-en-herken. Het overtypen van papieren bonnen is dan helemaal verleden tijd. Je maakt simpelweg een foto van de bon, Klippa gaat de bon analyseren en vult vervolgens velden als relatie, totaalbedrag, datum, BTW-percentage(s), BTW-bedrag(en) en de betaalmethode voor je in. Zo heb je direct de opslag en verweking van je papieren bonnen en facturen opgelost.

Eerst een keer vrijblijvend uitproberen? Maak je account aan via deze link en je krijgt 7 dagen gratis toegang tot Klippa Pro.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie