zzp daily

Boekhouders voor zzp'ers in de zorg vergelijken

Krijg scherpe offertes van betrouwbare boekhouders. Binnen 48 uur

Beantwoord een paar korte vragen en wij matchen jou met 3 gekwalificeerde boekhouders in jouw branche. Ontvang 3 scherpe offertes, gratis & vrijblijvend!

Zzp’er in de zorg? Vind een boekhouder die bij je past!

Ben je – op zelfstandige basis – actief in de zorg? Dan heb je misschien wel een eigen boekhouder of accountant nodig. Het liefst iemand met een hart voor de zorg die jij juist biedt. Je vindt een gekwalificeerde boekhouder binnen ons exclusieve netwerk.

Het leven als zelfstandige zonder personeel is – laten we zeggen – uniek. Je hebt te maken met veel verschillende voordelen, zoals het zelf indelen van je tijden en de daarbij passende vrijheden. Hier staat echter tegenover dat je ook over een zekere mate aan discipline moet beschikken, wil je dat jouw eenmanszaak daadwerkelijk succesvol wordt. Even een halfuurtje blijven liggen terwijl er eigenlijk werk aan de winkel is: het is er simpelweg niet bij. Maar we gaan er maar even vanuit dat het met jouw discipline wel goed zit.

Eén specifiek onderdeel van het bestaan als zzp’er waarop die discipline in vol ornaat wordt getest, is de boekhouding. We kennen maar weinig ondernemers die dol zijn op administratieve werkzaamheden, of ze moeten toevallig in die branche actief zijn. Het bijgehouden van de administratie wordt door veel zzp’ers gezien als een soort noodzakelijk kwaad. Het móet gebeuren, maar liever niet. Men houdt zich doorgaans liever bezig met het werk waarin ze daadwerkelijk zijn gespecialiseerd, de zogenoemde kerntaken. In jouw geval zijn dat dus zorggerelateerde werkzaamheden.

Wat dat betreft, kan een kwalitatief sterke boekhouder of accountant je ongetwijfeld uit de brand helpen. Hij of zij neemt bijna alle administratieve taken voor je uit handen, zorgt ervoor dat je boekhouding op orde is en ziet erop toe dat de Belastingdienst over alle juiste bedrijfsgegevens beschikt. Of dat geld kost? Ja – dat kost geld. Maar een goede boekhouder of accountant levert je juist geld op. Hij of zij weet namelijk veel meer over alle ins en outs rondom de Belastingdienst. En door die uitgebreide kennis over relevante wet- en regelgeving is een boekhouder absoluut iets om te overwegen.

Een boekhouder in de zorgsector

Werken in de zorg steekt doorgaans nét iets anders in elkaar dan werken in andere branches. Je hebt namelijk te maken met echt mensenwerk, waarbij gevoel vaak ook een grote rol speelt. Daar waar boekhouders en accountants soms een wat zakelijk imago hebben, kunnen we het voorstellen dat je het lastig vindt om zorg en boekhouding met elkaar te matchen.

Maar gelukkig is de ene boekhouder de ander niet. Binnen ons exclusieve netwerk bevinden zich namelijk genoeg professionele boekhouders die ruim ervaring hebben in de zorg en boekhoudingen die zijn gestoeld op de zorg. Met die kennis in het achterhoofd kunnen ze op sublieme wijze inspelen op jouw zorggerelateerde boekhouding. En dat heeft – lees snel verder – veel verschillende voordelen…

De voordelen van een boekhouder in de zorgsector

Een boekhouder heeft meer verstand van zaken dan jij.
Vat dit niet als een belediging op. We hebben het over verstand van administratieve zaken. Niemand twijfelt natuurlijk aan jouw ervaringen in de zorg.

Zonder gekheid: een boekhouder weet alles over de regels rondom het opstellen van een administratie en het betalen van belasting. Sommige van die regels hebben betrekking op het bestaan als zzp’er, anderen gaan specifiek over zaken die verwant zijn aan de zorg.

En dat is handig, want jij wil je tenslotte helemaal niet bezig houden met termen als urencriteria, ondernemersregelingen voor starters en potentiële aftrekposten.

Belastingvoordelen in de zorg
De boekhouder wil dat wel en kan jou dus bijvoorbeeld vertellen dat je dat fietsritje van en naar het zorgcentrum of ziekenhuis gewóón kan opgeven als bedrijfspost.

Daarmee zorgt hij er voor dat je geld bespaart doordat je minder belasting betaalt.

De boekhouder zorgt voor mensen die zorgen
Werken in de zorg kan stressvol zijn. Soms lijkt het wel dat jij alleen maar zorgt voor anderen, terwijl er niemand zorgt voor jou. De boekhouder doet dat wel – in de vorm van het uit handen nemen van wat je waarschijnlijk het vreselijkste onderdeel van je werk vindt: de administratie.

Een boekhouder zorgt voor een gedegen administratie
Losse bonnetje die je nooit meer kunt terugvinden wanneer je ze nodig hebt, zelfgemaakte facturen die nogal onduidelijk uit de verf komen, warrige websites namens de Nederlandse overheid… Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom jouw administratie rommeliger is dan ‘ie eigenlijk zou moeten zijn. Heb je echter een boekhouder? Dan zorgt deze in eerste instantie voor rust en duidelijkheid. Op die manier wordt het voor hem of haar, maar ook voor jou een stuk overzichtelijker.

De boekhouder regelt al je belastingen
Omzetbelasting, inkomstenbelasting, zorgbijdrages… Als ondernemer zie je nogal wat verschillende soorten belastingen voorbij flitsen, waardoor het soms niet helemaal helder is welke rekeningen je nu wel en niet hebt betaald. Met een boekhouder overkomt dat je niet. Deze brengt je namelijk ruim op tijd op de hoogte wanneer er iets betaald moet worden, door middel van een heldere update.

Een boekhouder heeft aandacht voor mensen
Onze boekhouders, en met name de boekhouders voor de zorg, richten zich op de mens achter de ondernemer. Dat heet: persoonlijke service, goede bereikbaarheid en eerlijke tarieven.

Een boekhouder voor de zorg vinden
Ben je naarstig op zoek naar een boekhouder voor de zorg? Dan ben je op ZZPDaily.nl aan het juiste adres. We hebben een exclusief netwerk waarmee we al ruim negenduizend matches hebben gemaakt. Klanten beoordelen ons daarom ook met een 8,7.

Probeer het zelf: de aanvraag is binnen twee minuten afgerond. En je hebt weinig te verliezen, want zo’n aanvraag is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We helpen je graag!

© 2016 – 2023 zzpdaily.nl
Vind een boekhouder, accountant of financieel adviseur. Aanvraag binnen 2 minuten afgerond. Altijd gratis en vrijblijvend.