Zoek naar:

Heb je als zzp’er veel klanten? Dat is goed nieuws. Het wordt daardoor echter wél lastiger om te zien wie wel en niet heeft betaald. Debiteurenbeheersoftware helpt je om dit duidelijker te krijgen. Dit vinden wij de beste software voor debiteurenbeheer. Check alle voordelen en prijzen om te bepalen welke aanbieder van zzp-debiteurenbeheer bij jou past.

Dit vinden we de beste debiteurenbeheersoftware voor zzp’ers

 • CompactOnline
 • e-Boekhouden.nl
 • Exact
 • Payt
 • Reeleezee

Dit kost deze debiteurenbeheersoftware

CompactOnline€420 per jaar
e-Boekhouden.nl€9,50 of €14,50 per maand
Exact€39 tot €110 per maand
Payt€29,95 per maand tot een prijs op aanvraag
Reeleezee€7,50 tot €50 per maand
CompactOnline - Unsplash

1. CompactOnline

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar debiteurenbeheersoftware én een systeem dat helpt met factureren – en alles wat daarbij komt kijken.

Belangrijkste voordelen

 • Zorg voor overzicht in de betaalstatus van je debiteuren;
 • Stuur betalingsherinneringen wanneer een debiteur te laat is met betalen;
 • Profiteer van de overige functies van CompactOnline.

Kosten

€420 per jaar

CompactOnline

Wat is CompactOnline?

CompactOnline is méér dan alleen debiteurenbeheer voor zzp’ers. Het is een systeem dat je helpt met factureren en alles wat daarbij komt kijken.

Debiteurenbeheer maakt daar uiteraard wel deel vanuit en dus is het bij CompactOnline mogelijk om elke stap van het debiteurentraject in een digitaal dossier vast te leggen. Dat doe je met behulp van het Debiteurenpakket.

Wat vonden wij van CompactOnline?

Overzicht creëren begint met een duidelijke interface. We waren dan ook blij om te zien dat CompactOnline in ieder geval dáár aan voldoet. Het was makkelijk om debiteuren te categoriseren aan de hand van bijvoorbeeld de betaalstatus. Dit toonde al gauw de wanbetalers in wording.

We vonden het ook prettig om te ontdekken dat CompactOnline zich ook leent voor het versturen van eventuele aanmaningen. Het bleek daarbij mogelijk te zijn om de factuur automatisch als bijlage bij te voegen. We konden vervolgens de betaalstatus eenvoudig wijzigen naar iets dat aanduidde dat de eerste aanmaning was verstuurd.

CompactOnline is tot slot méér dan alleen een facturatie- en debiteurenbeheersoftware. Het spreekt in het voordeel van het programma dat je hiermee ook offertes kunt maken. Deze zijn bovendien eenvoudig om te zetten in facturen.

Prijzen CompactOnline

Wat kost CompactOnline?

CompactOnline kost €420 per jaar wanneer je gebruikmaakt van het debiteurenpakket.

e-Boekhouden.nl - Unsplash

2. e-Boekhouden.nl

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar debiteurenbeheer, maar ook behoefte hebben aan een volledig boekhoudpakket – voor een lage prijs.

Belangrijkste voordelen

 • Vind je debiteuren snel terug op de balans;
 • Verklein het risico op problemen door een helder overzicht in het aantal debiteuren;
 • Profiteer van alle andere functies van e-Boekhouden.nl.

Kosten

€9,50 of €14,50 per maand

Screenshot e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is géén specifieke app om debiteuren mee te beheren. Het is wél een compleet boekhoudprogramma waar debiteurenbeheer deel van uitmaakt. Hij kan daarom makkelijk in die hoedanigheid worden gebruikt.

Wat vonden wij van e-Boekhouden.nl?

Wij zijn behoorlijk fan van e-Boekhouden.nl. Het boekhoudpakket is enorm uitgebreid, maar dat gaat niet ten koste van de overzichtelijk. We hadden het debiteurenoverzicht dan ook snel gevonden. Dit staat, binnen het boekhoudprogramma, aan de linkerkant van de balans – de actiefzijde.

De heldere interface zorgde er eveneens voor dat we meteen wisten wie wel en niet had betaald. Dat leidde weer tot minder incassozorgen.

e-Boekhouden.nl is daarnaast, zoals gezegd, een totaaloplossing. Je kunt het programma zodoende ook gebruiken voor de rest van je boekhouding. Dat doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van functies als belastingaangiftes en bankkoppelingen.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden heeft twee betaalmodules:

 • De module Boekhouden
 • De module Facturen

Beiden zijn geschikt wanneer je meer inzicht wilt hebben in je debiteuren. De tarieven verschillen per pakket.

Boekhouden

Het pakket Boekhouden is gratis voor startende ondernemers. Kleine administraties betalen €9,95 per maand voor 240 boekingen per jaar.

Heb je daar niet genoeg aan? Gebruik dan het pakket Standaard? Deze kost €14,50 per maand voor een onbeperkt aantal boekingen.

Factureren

Het pakket Factureren is gratis voor startende ondernemers. Kleine administraties moeten, voor het gebruik van het pakket Factureren, het pakket Boekhouden aanschaffen, waarbij alle functies van Factureren zijn inbegrepen.

Alle andere ondernemers betalen voor €9,50 per maand voor het pakket Factureren.

Exact - Unsplash

3. Exact

Geschikt voor

Ondernemers met een webshop of winkel die op zoek zijn naar een volledig administratiepakket.

Belangrijkste voordelen

 • Werk snel dankzij de slimme automatisering;
 • Profiteer van uitstekende ondersteuning;
 • Profiteer van alle andere functies van Exact. 

Kosten

€39 tot €110 per maand

Exact

Wat is Exact?

Exact is, net als e-Boekhouden.nl, aanbieder van complete boekhoudpakketten met uiteenlopende functionaliteiten. Debiteurenpakket hoort hier vanzelfsprekend bij. De functie is bijvoorbeeld geïntegreerd in het betaalpakket Exact Online Boekhouden. Dit pakket werkt uitstekend voor onder meer zzp’ers.

Wat vonden wij van Exact?

Het eerste dat opviel tijdens het gebruik van Exact komt enigszins overeen met e-Boekhouden.nl: het is enorm uitgebreid. Het duurde iets langer voor we gevonden hadden wat we nodig hadden (debiteurenbeheer, dus), maar eenmaal daar beland, bleken de mogelijkheden ook hier gigantisch.

Exact kan bijvoorbeeld een automatische koppeling met je bank maken. Het wordt hierdoor meteen duidelijk welke debiteuren hebben betaald en welke niet. Weet je niet hoe dat werkt? Maak dan gebruik van de ondersteuning. Exact staat namelijk bekend om haar goede ondersteuning aan ondernemers. Hulp bieden ze onder meer via de 24/7-hulp in het Support Portal.

Hét voordeel van Exact is toch het feit dat je deze online software kunt gebruiken voor veel meer dan debiteurenbeheer voor zzp’ers. Gebruik Exact Online Boekhouden bijvoorbeeld voor het digitaal opslaan van documenten of het scannen van bonnetjes.

Screenshot Exact

Wat kost Exact?

Het gebruik van de debiteurenbeheer voor zzp’ers van Exact vereist het gebruik van Exact Online Boekhouden. Het betalen van dit pakket kan aan de hand van drie tarieven:

 • Exact Online Boekhouden – €39 per maand;
 • Exact Online Boekhouden Plus – €75 per maand;
 • Exact Online Boekhouden Professional – €110 per maand.
Payt - Unsplash

4. Payt

Geschikt voor

Zzp’ers die op zoek zijn naar slimme debiteurenbeheersoftware die gekoppeld kan worden aan boekhoud- en facturatieprogramma’s.

Belangrijkste voordelen

 • Krijg je facturen gemiddeld 30 tot 50% sneller betaald;
 • Bespaar tijd op je debiteurenbeheer dankzij de automatisering van administratieve taken;
 • Hou het persoonlijk door zelf te bepalen wanneer en op welke manier je betaalherinneringen verstuurt.

Kosten

Vanaf €29,95 per maand tot een prijs op aanvraag

Payt

Wat is Payt?

Payt is software waarmee je je debiteurenbeheer een stuk makkelijker maakt. Automatiseer administratieve taken en bespaar tijd, maar hou het ook persoonlijk door bijvoorbeeld handmatig betalingsherinneringen te versturen.

Hoewel de meeste debiteurenbeheersoftwarepakketten ook andere functies aanbieden, houdt Payt het simpel door zich enkel op debiteurenbeheer te richten. Wil je tóch andere functies? Dan kun je Payt wél makkelijk met je boekhoud- en facturatiesoftware koppelen. 

Wat vonden wij van Payt?

Onze eerste indruk van Payt was goed. Het programma ziet er strak en overzichtelijk uit. Omdat het puur een debiteurenbeheerprogramma is, voelde het aantal functies niet overweldigend. Het is programma is echter makkelijk in gebruik en de functionaliteit spreekt voor zich. Geen steile learning-curve, dus.

De automatisering scheelde ons veel tijd, want je hebt een duidelijk en live overzicht van het aantal debiteuren dat nog niet heeft betaald. De opvolging van openstaande bedragen gaat automatisch en het programma biedt verschillende betaalmogelijkheden aan, zodat er voor je debiteuren geen excuus is om niet te betalen.

Het nadeel van geautomatiseerde betalingsopvolging is dat het soms onpersoonlijk overkomt. Het kan een relatie met een klant negatief beïnvloeden. Gelukkig kun je er bij Payt voor kiezen om dit per klant handmatig op te volgen. Je hebt dan de mogelijkheid om een persoonlijk bericht toe te voegen, zodat je goed contact houdt met belangrijke klanten.

Payt koppelde in ons geval prima met ons boekhoudprogramma Moneybird. Er zijn eveneens koppelingen met andere populaire boekhoudsoftware mogelijk, maar ook met facturatiesoftware en CRM-systemen. 

Wat kost Payt?

Wil je Payt gebruiken? Dan kan dat vanaf €29,95 per maand. Er zijn vier verschillende pakketten. De hoogte van je maandbedrag hangt af van het aantal facturen dat je per maand verstuurt.

Startpakket

Het startpakket kost €29,95 per maand en is ideaal als je minder dan dertig facturen per maand verstuurt.

Regelmatig Factureren

Verstuur je tussen de 30 en 75 facturen per maand? Kies dan dit pakket voor €67,95 per maand.

Veel Factureren

Het pakket Veel Factureren kost €139,95 per maand. Dit pakket is geschikt voor bedrijven die tussen de 75 en 250 facturen per maand versturen.

Op Maat

Verstuur je meer dan 250 facturen per maand? Dan kan Payt een pakket op maat samenstellen dat helemaal bij jouw behoeften past. De prijs hiervoor is op aanvraag.

Reeleezee - Unsplash

5. Reeleezee

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar een eenvoudig en goedkoop boekhoudpakket.

Belangrijkste voordelen

 • Ontdek snel en simpel welke debiteuren er openstaan;
 • Boek dubieuze debiteuren af;
 • Profiteer van alle andere voordelen van Reeleezee.

Kosten

€7,50 tot €50 per maand

Screenshot Reeleezee

Wat is Reeleezee?

Reeleezee is opnieuw een compleet boekhoudpakket. Deze variant is speciaal bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers. 

Ze onderscheiden zich van anderen door boekhouden en factureren eenvoudig te maken. Het pakket is standaard voorzien van alle functies die een zzp’er nodig heeft, waaronder debiteurenbeheer.

Wat vonden jullie van Reeleezee?

Reeleezee valt qua functies, maar ook qua design wel enigszins in dezelfde categorie als e-Boekhouden.nl en Exact. De interface is opnieuw helder en we zagen wederom snel van hoeveel debiteuren er sprake is.

We vonden het daarna makkelijk om dubieuze debiteuren af te boeken; iets waar we bij andere programma’s langer over deden. Dit gebeurt bij Reeleezee via het dagboek Verrekeningen.

Het aantal unieke voordelen van Reeleezee is verder niet heel groot, maar dat hoeft van ons ook niet per se. Het pakket doet zijn ding – en daar betaal je relatief minder voor dan bij met name Exact.

Prijzen Reeleezee Slim factureren

Wat kost Reeleezee?

Reelezee beschikt over een aantal pakketten met verschillende prijzen. Dit zijn:

 • Onderweg
 • Onderweg +
 • Slim Boekhouden
 • Slim Boekhouden +

Onderweg

Onderweg kost €7,50 per maand. Je kunt hiervoor onder meer onbeperkt facturen versturen, uitgaven registreren met bijlagen en bankrekeningen koppelen.

Onderweg +

Onderweg + kost €12,50 per maand. Je kunt hiervoor onder meer gebruikmaken van alle functies van Onderweg, kilometers registreren en factureren en onbeperkt offertes versturen.

Prijzen Reeleezee Slim boekhouden

Slim Boekhouden

Slim Boekhouden kost €25,00 per maand. Je kunt hiervoor onder meer gebruikmaken van alle functies van Onderweg +, betaalopdrachten aanmaken en je btw aangeven en betalen.

Slim Boekhouden +

Slim Boekhouden + kost €50,00 per maand. Je kunt hiervoor onder meer gebruikmaken van alle functies van Slim Boekhouden, werken met kostenplaatsen en vaste activa automatiseren.

Auteur

Schrijf een reactie