Zoek naar:

Veel klanten is als zzp’er goed nieuws, maar het wordt daardoor ook lastiger om te bepalen wie wel en niet heeft betaald. Debiteurenbeheersoftware helpt je om dit duidelijk te krijgen, waardoor debiteuren in the end sneller betalen. Dit vinden wij de beste software voor debiteurenbeheer. Check alle voordelen en prijzen om te bepalen welke aanbieder van zzp-debiteurenbeheer bij jou past.

1. CompactOnline

Wat is CompactOnline?

CompactOnline is meer dan uitsluitend debiteurenbeheer voor zzp’ers. Het is een systeem dat zzp’ers en mkb’ers helpt met factureren en alles wat daarbij komt kijken. Debiteurenbeheer maakt daar uiteraard wél deel vanuit en dus is het bij CompactOnline, met behulp van het debiteurenpakket, mogelijk om elke stap van het debiteurentraject in een digitaal dossier vast te leggen.

Wat zijn de belangrijkste features van CompactOnline?

Zorg voor overzicht in de betaalstatus van je debiteuren

Voorkom late betalingen door middel van een heldere interface.

Stuur betalingsherinneringen wanneer een debiteur te laat is met betalen

Het is daarbij mogelijk om de factuur automatisch als bijlage bij te voegen.

Profiteer van de overige functies van CompactOnline

CompactOnline is een compleet facturatie- en debiteurenbeheersysteem. Je kunt de software daardoor ook gebruiken voor onder meer het opstellen van offertes en het omzetten van deze offertes in facturen.

Prijzen CompactOnline

Wat kost CompactOnline?

CompactOnline kost €420 per jaar wanneer je gebruikmaakt van het debiteurenpakket.

2. e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is geen specifieke app om debiteuren mee te beheren, maar kan als zodoende worden gebruikt. Het is namelijk een compleet boekhoudprogramma waar debiteurenbeheer deel van uitmaakt.

Wat zijn de belangrijkste features van e-Boekhouden.nl?

Vind debiteuren snel terug op de balans

Ze staan, binnen het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl, aan de linkerkant van de balans – de activazijde.

Verklein het risico op problemen door een helder overzicht in het aantal debiteuren

e-Boekhouden.nl zorgt met zijn heldere interface voor duidelijkheid in wie wel en niet tijdig heeft betaald, wat leidt tot minder incassozorgen.

Profiteer van alle andere functies van e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is, zoals gezegd, een totaaloplossing. Verzorg hiermee ook de rest van je boekhouding, bijvoorbeeld door gebruik te maken van functionaliteiten als belastingaangiftes en koppelingen met je bank.

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl onderscheidt twee modules: Boekhouden en Factureren. Beiden zijn geschikt wanneer je meer inzicht wilt hebben in je debiteuren. De tarieven verschillen per pakket.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Boekhouden

Het pakket Boekhouden is gratis voor startende ondernemers. Kleine administraties betalen €9,95 per maand voor 240 boekingen per jaar.

Heb je daar niet genoeg aan? Gebruik dan het pakket Standaard? Deze kost €14,50 per maand voor een onbeperkt aantal boekingen.

Factureren

Het pakket Factureren is gratis voor startende ondernemers. Kleine administraties moeten, voor het gebruik van het pakket Factureren, het pakket Boekhouden aanschaffen, waarbij alle functies van Factureren zijn inbegrepen.

Alle andere ondernemers betalen voor €9,50 per maand voor het pakket Factureren.

3. Exact

Wat is Exact?

Exact is, net als e-Boekhouden.nl, aanbieder van complete boekhoudpakketten met uiteenlopende functionaliteiten. Debiteurenbeheer hoort hier ook bij. De functie is geïntegreerd in bijvoorbeeld het pakket Exact Online Boekhouden, dat ook uitstekend werkt voor zzp’ers.

Wat zijn de belangrijkste functies van Exact?

Werk snel dankzij slimme automatisering

Exact kan een automatische koppeling met je bank maken, zodat direct duidelijk wordt welke debiteuren van de lijst gehaald kunnen worden.

Vraag naar de juiste ondersteuning

Exact staat bekend om haar ondersteuning voor ondernemers. Kom je er niet uit? Schakel dan de 24/7-hulp via het Support Portal in.

Profiteer van alle andere functies van Exact

Exact is een compleet boekhoudpakket en dus meer dan alleen debiteurenbeheer voor zzp’ers. Gebruik Exact Online Boekhouden bijvoorbeeld voor het digitaal opslaan van documenten of het scannen van bonnetjes.

Screenshot Exact

Wat kost Exact?

Het gebruik van de debiteurenbeheer voor zzp’ers van Exact vereist het gebruik van Exact Online Boekhouden. Dat kan via drie pakketten: Exact Online Boekhouden (€39 per maand), Exact Online Boekhouden Plus (€75 per maand) en Exact Online Boekhouden Professional (€110 per maand).

4. Payt

Wat is Payt?

Payt is anders dan de hierboven genoemde namen. Deze software richt zich namelijk wél uitsluitend op debiteurenbeheer. Ze zorgen ervoor dat je sneller betaald krijgt en garanderen minder werk, minder zorgen en meer controle. Payt omschrijft zichzelf dan ook als ‘de meest complete software op het gebied van debiteurenbeheer’.

Wat zijn de belangrijkste functies van Payt?

Krijg sneller betaald

Debiteuren betalen facturen volgens Payt 30 procent sneller uit door onder meer consistente opvolging van facturen en het aanbieden van diverse betaalmethoden.

Werk minder met behulp van Payt

Het bedrijf zelf stelt dat je 80 procent van je tijd besteed aan debiteurenbeheer kunt besparen dankzij een handige automatisering van herhalende, boekhoudende taken.

Integreer Payt naadloos met andere bedrijfssoftware

Payt kan worden gekoppeld aan ruim zeshonderd branchespecifieke softwarepakketten.

Wat kost Payt?

De prijs van Payt is afhankelijk van de hoeveelheid facturen die je gemiddeld per maand verstuurt. 

Prijzen Payt

Startpakket

Het Startpakket kost €24,95 per maand en is bedoeld voor ondernemers die maandelijks tot en met dertig facturen versturen.

Regelmatig factureren

Regelmatig factureren kost €59,95 per maand en is bedoeld voor ondernemers die maandelijks tot en met 75 facturen versturen.

Veel factureren

Veel factureren kost €129,95 per maand en is bedoeld voor ondernemers die maandelijks tot en met 250 facturen versturen.

Ondernemers die méér dan 250 facturen per maand versturen, moeten contact opnemen met Payt voor een nauwkeurige prijsopgave.

5. Reeleezee

Wat is Reeleezee?

Reeleezee is opnieuw een compleet boekhoudpakket. Deze variant is speciaal bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers. Ze onderscheiden zich van anderen door boekhouden en factureren eenvoudig te maken. Het pakket is standaard voorzien van alle functies die een zzp’er nodig heeft, waaronder debiteurenbeheer.

Wat zijn de belangrijkste functies van Reeleezee?

Ontdek snel en simpel welke debiteuren er openstaan

Het is dankzij de heldere interface vrij duidelijk van hoeveel debiteuren er sprake is.

Boek dubieuze debiteuren af

Dit doe je via het dagboek Verrekeningen.

Profiteer van alle andere voordelen van Reeleezee

Reeleezee is een compleet boekhoudpakket waarmee je bijvoorbeeld ook facturen kunt versturen. Dat kan handig zijn wanneer je nog niet over zo’n pakket beschikt. 

Wat kost Reeleezee?

Reeleezee beschikt over een aantal pakketten met verschillende prijzen. We bespreken ze hieronder.

Prijzen Reeleezee Slim factureren

Onderweg

Onderweg kost €7,50 per maand. Je kunt hiervoor onder meer onbeperkt facturen versturen, uitgaven registreren met bijlagen en bankrekeningen koppelen.

Onderweg +

Onderweg + kost €12,50 per maand. Je kunt hiervoor onder meer gebruikmaken van alle functies van Onderweg, kilometers registreren en factureren en onbeperkt offertes versturen.

Prijzen Reeleezee Slim boekhouden

Slim Boekhouden

Slim Boekhouden kost €25,00 per maand. Je kunt hiervoor onder meer gebruikmaken van alle functies van Onderweg +, betaalopdrachten aanmaken en je btw aangeven en betalen.

Slim Boekhouden +

Slim Boekhouden + kost €50,00 per maand. Je kunt hiervoor onder meer gebruikmaken van alle functies van Slim Boekhouden, werken met kostenplaatsen en vaste activa automatiseren.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er debiteurenbeheersoftware gebruiken?

Debiteurensoftware helpt je een beeld te schetsen van welke klanten nog niet hebben betaald. Dit is vooral handig wanneer je per maand een behoorlijk aantal facturen de deur uit doet.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van debiteurenbeheersoftware?

Bepaal vooral goed wat je wil. Zoek je specifiek een programma dat het beheren van debiteuren als specialiteit heeft? Kies dan voor Payt.

Ben je eigenlijk op zoek naar een compleet boekhoudpakket waar debiteurenbeheer deel van uitmaakt? Ga dan voor CompactOnline, e-Boekhouden.nl, Exact of Reeleezee. Je uiteindelijke keuze hangt waarschijnlijk af van je persoonlijke voorkeuren en de prijs.

Welke debiteurenbeheersoftware is het goedkoopst?

Reeleezee is de goedkoopste zzp-debiteurenbeheer wanneer je kiest voor het pakket Onderweg. Dit kost je €7,50 per maand.

Auteur

Schrijf een reactie