Zoek naar:

Als je een zzp’er bent, dan heb je genoeg aan je hoofd. Klanten werven, financiën op orde houden, afspraken maken (en je eraan houden), produceren (of dit nu producten of diensten zijn, dat maakt niet uit) en ga zo maar door. Kortom; voldoende om aan te denken en voldoende om bezig mee te blijven.

Bezigheidstherapie heb je niet nodig, dat staat vast. Wat je wel nodig hebt, is een elektrische fiets. Daar kom je na het lezen van deze blog wel achter en dat is mooi, want het levert veel voordelen op en werkt ook mee aan het creëren van een mooiere en betere wereld. Dus; ben je klaar voor een aankoop die je leven als zzp’er gaat veranderen? Zo ja, lees dan snel verder. Zo nee, lees dan toch maar verder, je raakt toch wel overtuigd. 

Wat is een ebike?

Allereerst is het goed om even te weten wat een e-bike nu eigenlijk is. Een ebike kun je zien als een fiets waarbij je meer trapondersteuning hebt dan normaal. Je zult ervaren dat een ritje op de fiets veel gemakkelijker en sneller is dan normaal, is dat even lekker? Dit komt doordat de trapkracht uit je beentjes niet de enige vorm van trapkracht is.

Die trapondersteuning, die komt vanuit een elektrische motor die zich om meerdere plekken in de fiets kan bevinden, hoewel hij meestal onder de bagagedrager of in de stang zit. Deze motor wordt aangedreven door een accu, deze kun je opladen met een normale stekker.

Kosten

Dan beginnen we vanaf hier met je informeren over enkele van de vele voordelen die een ebike biedt. Dit zit hem bijvoorbeeld ook in de kosten, aangezien een alternatief vrij duur is. Een aanbieding elektrische fiets is altijd mooi meegenomen en deze aanbiedingen zijn voldoende te vinden, maar er is meer.

Zo hoef je nooit meer parkeerkosten te betalen, schrik je niet meer van de torenhoge rekening aan de pomp en ben je ook nog eens minder geld kwijt aan de belastingen en natuurlijk de aanschafkosten. Dus; voor de kosten hoef je het echt niet te laten! 

Beweging

Dan nog de beweging; voor veel mensen ook een mooie reden om een elektrische fiets aan te schaffen. Ook dat is uiteraard niet zonder reden. Een elektrische fiets geeft je weliswaar trapondersteuning, maar dat betekent niet dat je niet meer beweegt. Als je kijkt naar de andere alternatieven, zul je ondervinden dat je op de stoel blijft zitten en niet zoveel doet. Wat betreft een elektrische fiets/ebike geldt dat je wel nog lekker in beweging bent. Dat bloed een beetje laten stromen, dat is zo slecht nog niet. 

Natuur

Dan nog de natuur. Behoudens het feit dat je lekker buiten bent als je een elektrische fiets kiest als vervoermiddel, ben je ook nog bezig met een steentje bijdragen aan minder vervuiling. Dat is ook mooi meegenomen, toch? Je stoot namelijk niets uit tijdens het fietsen en ook de productie zorgt voor veel minder uitstoot dan een ander vervoermiddel. 

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie