Zoek naar:

Het maken van facturen kan een tijdrovend klusje zijn. Het opzoeken van de klantgegevens, de opeenvolgende factuurnummers en het versturen van facturen. Als zzp’er wil je je tijd zo goed mogelijk benutten. Het is dan ook ideaal als de tijd die je kwijt bent aan standaardonderdelen, zoals boekhouden en factureren, zo kort mogelijk is. Online factureren maakt het facturatieproces makkelijker en korter. Zo hou jij alle tijd over voor je klanten. Wij geven je in dit blog vijf redenen om te beginnen met online factureren.

Reden 1: Facturen sneller betaald

Factureren met behulp van een online factuurprogramma heeft als voordeel dat klanten sneller betalen. Uit onderzoek is gebleken dat digitale facturen sneller worden betaald dan papieren facturen. Diverse factuur software biedt tegenwoordig de mogelijkheid om een iDEAL of PayPal link te integreren. Je klanten ontvangen de online factuur met betalingslink en kunnen meteen betalen. Dit maakt het voor de klanten makkelijker om de factuur zo snel mogelijk te voldoen.

Reden 2: Digitale facturen makkelijk opstellen

Een ander voordeel van digitale facturatie is het gemak waarmee je facturen opstelt. Vroeger was het opstellen van facturen een tijdrovend klusje. Je moest eerst alle gegevens bij elkaar zoeken. Zoals de klantengegevens en het opeenvolgende factuurnummer. Tegenwoordig niet meer! Je tarieven, het factuurnummer en de klantgegevens zijn allemaal opgeslagen in het systeem. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste klant te selecteren en het uurtarief aangeven. Het systeem doet de rest. Indien je regelmatig terugkerende facturen hebt zoals een abonnement of maandelijkse service heeft een online facturatieprogramma nog een ander voordeel. Diverse facturatie software biedt de mogelijkheid tot periodieke facturatie. Periodiek factureren is het herhaaldelijk factureren op vaste momenten. Met deze functie neemt het systeem dit van je over.

Reden 3: Minder fouten

Het is je vast een keer overkomen: een dubbel factuurnummer. Dat zal je met online factureren niet meer gebeuren. Digitaal factureren verkleint de kans op het maken van fouten doordat het systeem voor je bijhoudt wat het opeenvolgende factuurnummer is. Het systeem houdt voor je bij wat het opeenvolgende factuurnummer is. Het maken van een online factuur gaat sneller en bestaat uit minder stappen dan een papieren factuur. Onder andere de klantgegevens en factuurnummers staan in het systeem opgeslagen.

Reden 4: Kostenbesparend

Online facturen versturen bespaart kosten. Als je je facturen per post verstuurt, betaal je verzendkosten. Je kunt de digitale facturen in het systeem rechtstreeks naar de klant sturen. Dit bespaart je verzendkosten en de klant ontvangt gelijk je factuur. Je hoeft niet meer te wachten tot de post wordt bezorgd en ook dat zorgt ervoor dat de facturen sneller worden betaald. Naast de verzendkosten bespaar je indirect ook op de tijd die het opstellen van facturen kost. Digitaal factureren kost minder tijd en tijd is geld! We leven bovendien in een digitaal tijdperk, factureren per post is niet meer van deze tijd.

Reden 5: Overal toegankelijk

Online facturatie software heeft verder als voordeel dat het altijd en overal toegankelijk is. Je bent als zzp’er wellicht veel onderweg. Hoe handig is het dan als je tussen twee afspraken in of in de trein snel een factuur maakt? Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer. De nieuwste factuurprogramma’s beschikken zelfs over de mogelijkheid om met een mobiele applicatie een factuur te maken. Alle gegevens staan online dus je kunt op elk gewenst moment factureren.

Ben je geïnteresseerd geraakt in factuurprogramma’s? Vergelijk dan de verschillende soorten factuurprogramma’s en kijk welke het beste bij je onderneming past. Benieuwd naar zakelijke rekeningen? Lees dan onze tips.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie